Reseptit 5.4.2012

Helppo suklaakakku

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Suklaakakku on vastustamaton herkku. Tarjoa se hieman jäähtyneenä pehmeän vaniljajäätelön kera.

Ainekset

3 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
1.5 dl voisulaa
1 dl rouhittua tummaa suklaata
2 munaa

Pinnalle

100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl mustaherukkasosetta

Valmistusohje

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän tahmaiseksi.

2. Sekoita tuorejuustoon sulatettu voi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi seos jäähtyneen kakun pinnalle. Valuta mustaherukkapyreetä kakun pinnalle ja vetele sose kiehkuroiksi lusikalla. Voit ostaa mustaherukkasoseen valmiina pakasteena tai pusertaa sulatetut herukat siivilän läpi soseeksi ja maustaa soseen sokerilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi