helppo suklaakakku
Reseptit

Helppo suklaakakku

Suklaakakku on vastustamaton herkku. Tarjoa se hieman jäähtyneenä pehmeän vaniljajäätelön kera.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl sokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 1.5 dl voisulaa
  • 1 dl rouhittua tummaa suklaata
  • 2 munaa

Pinnalle

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 25 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl mustaherukkasosetta

Valmistusohje

Helppo suklaakakku on uskomattoman hyvää ja mutakakun tapainen pehmeä sisus hurmaa jokaisen.

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän tahmaiseksi.

2. Sekoita tuorejuustoon sulatettu voi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi seos jäähtyneen kakun pinnalle. Valuta mustaherukkapyreetä kakun pinnalle ja vetele sose kiehkuroiksi lusikalla. Voit ostaa mustaherukkasoseen valmiina pakasteena tai pusertaa sulatetut herukat siivilän läpi soseeksi ja maustaa soseen sokerilla.

Herkkusuulle maistuvat myös nämä suklaiset leivonnaiset: Suklaa-appelsiinimuffinit, Suklaa-aprikoosibrownie ja Suklaa-pähkinätortut

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée

X