Reseptit

Helppo uunikirjolohi

Uunikirjolohi on helppo ruoka.Tarjoa kirjolohii keitetyn täysjyväriisin tai keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten sekä salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • mineraalisuolaa
  • sitruunapippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ purjosipulia
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)

Valmistusohje

Uunikirjolohi valmistuu helposti näin:

Mausta kalapala mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla ja pane se uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettua tilliä.

Paloittele sienet. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sienet sekä purjosipuli. Hauduta niitä jonkin aikaa, kunnes sienistä on neste haihtunut ja purjosipuli on hieman pehmennyt. Kaada ruokakerma joukkoon, kiehauta seos ja kaada se kalan päälle vuokaan.

Kypsennä kalaa 200 asteen uuninlämmössä 20-25 minuuttia kalapalan paksuuden mukaan.

Tarjoa uunikirjolohi keitetyn täysjyväriisin tai keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten sekä salaatin kanssa.

Katso myös:  Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja herkulliset lisukkeet lohelle

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

X