Reseptit

Hunajainen kananpoika

Tämä makeapintainen kananpoika vie kielen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Tämän kokonaisena paahdetun uunibroilerin juju on makean mausteinen marinadi.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen tuore broileri (tai 2 sulatettua kevätkananpoikaa)

Marinadi

  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 sentin pala inkivääriä raastettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 limetin mehu
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Vuokaan

  • 2 rkl voita
  • 1 dl kanalientä

Valmistusohje

Sunnuntaiaterian ässä, makeapintainen kananpoika maistuu punajuuriohraton kanssa.

1. Sekoita marinadiainekset keskenään ja sivele sillä lintu/linnut kauttaaltaan. Anna maustua vähintään 3 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

2. Kuumenna uuni 190-asteiseksi. Pane broileri uunivuokaan, Lisää pohjalle kanaliemi ja voi nokareina linnun pintaan. Kypsennä 1 tunti välillä liemellä voidellen.

3. Jos haluat broilerin pinnasta todella paahteisen, kytke lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahda pari minuuttia.

Lisää reseptejä kananpojasta:

Kananpoikaa ja kasviksia intialaisittain
Kananpoikaa valkoviinissä
Kotiliesi.fi: Omenalla täytetty kananpoika

X