Reseptit

Kananpoikaa ja kasviksia intialaisittain

Tuulahdus intialaista keittiötä. Voimakas curryn maku ja soijakastike täydentävät broilerin aromia. Kasviksissa maistuvat linssin ja kookoshiutaleiden sinfonia.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g (4 kpl) kananpojan fileepihvejä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2-3 tl voimakasta currya
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 4 tl soijakastiketta
  • 2 dl ruokakermaa (5 % rasvaa)

Lisäke

  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • ½-1 dl kasvislientä
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 1-2 tl voimakasta currya
  • 0.5 tl korianteria
  • 2 tl soijakastiketta

Valmistusohje

1. Mausta pihvit, puhdista ja pilko kasvikset sekä keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää muut kasvikset, linssit ja mausteet, sekä tilkka nestettä ja anna hautua.

3. Paista pihvit öljytyllä pannulla molemmin puolin, lisää ruokakerma ja hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia.

4. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoa pihvit kasvislisäkkeen ja vihannessalaatin kanssa.

Vinkki: Vaihda kana kalaan

1660 kj (390 kcal) /annos

X