Reseptit

Hyvä kanaliemi

Maukas kanaliemi on erinomainen pohja vaikka kastikkeille ja herkulliselle kanakeitolle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen tuore broileri
  • 3 l vettä (noin)
  • 2 sipulia lohkoina
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g palsternakkaa (noin)
  • 100 g juuriselleriä (noin)
  • 1 iso porkkana
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 nippu persiljan oksia
  • muutama maustepippuri
  • suolaa

Valmistusohje

 

1. Laita broileri kattilaan ja kaada päälle vesi. Kiehauta ja kuori pinnalle syntynyt vaahto.
2. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulinkynnet ja juurekset. Lisää myös laakerinlehdet, persilja ja maustepippurit. Kiehauta.
3. Anna liemen kiehua rauhallisesti parin tunnin ajan. Kuori vaahto aina tarvittaessa.
4. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
5. Jäähdytä liemi. Kerää pinnalle noussut rasva pois.
6. Nauti liemi sellaisenaan tai lisää keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin. Liemi sopii myös pakastettavaksi.

X