Reseptit

Hyvä marjakiisseli

9.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l hyvää marjamehua
3 rkl perunajauhoja
2‒3 rkl sokeria tarvittaessa
0,5 l kotimaisia marjoja

Valmistusohje

Kun marjat lisätään valmiiseen kiisseliin, niissä säilyvät kaikki tärkeät vitamiinit.

1. Ota mehusta sivuun 1 dl ja sekoita siihen perunajauhot.

2. Kaada loput mehusta kattilaan ja lisää mehu-perunajauhoseosjoukkoon hyvin vispilöiden. Lisää mehun makeudesta riippuen tarvittaessa sokeria. Kuumennaseos kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, älä sekoita enää.

3. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

4. Puhdista tuoreet marjat ja jaa ne annosmaljoihin. Lisää marjojen päälle kiisseliä ja tarjoile.

Katso myös:

Marja-jogurttiherkku, Ruoka.fi

Hedelmä-marjasmoothie, Ruoka.fi

Marjajäädyke, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme