19.6.2012

Italialaiset lihapullat

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g sika-nautajauhelihaa
2 viipaletta valkoista leipää
maitoa
korppujauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
1–2 valkosipulinkynttä
raastettua muskottipähkinää
1 nippu persiljaa
1 dl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Pehmitä kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet maidossa. Sekoita liha, leipä, öljy, silputtu persilja, murskattu valkosipuli, raastettu parmesaani ja mausteet. Muskottia riittää muutama raapaisu raastimella, mustapippuria saa laittaa reilummin.

2. Muotoile taikina kostutetuin käsin pyöryköiksi, kierittele korppujauhoissa ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

3. Tarjoa lihapullat hyvän leivän tai uunissa kypsennettyjen, rosmariinilla ja valkosipulilla maustettujen lohkoperunoiden kanssa. Voit myös valmistaa tomaattikastikkeen ja kypsentää osan pyöryköistä kastikkeessa hauduttamalla. Tarjoa kastikkeessa kypsennetyt pyörykät pastan kanssa.