Reseptit

Italialaiset lihapullat

Italialaisiin lihapulliin tulee myös pari viipaletta valkoista leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Italialaiset lihapullat saavat upean maun vastaraastetusta muskottipähkinästä ja valkosipulista.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialaiset lihapullat

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • maitoa
  • korppujauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Italialaiset lihapullat valmistetaan helposti näin:

1. Pehmitä kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet maidossa kulhossa. Kuori valkosipulin kynsi, silppua persilja ja raasta parmesaani-juusto. Sekoita liha, leipä, öljy, silputtu persilja, murskattu valkosipuli, raastettu parmesaani ja mausteet. Muskottia riittää muutama raapaisu raastimella, mustapippuria saa laittaa reilummin.

2. Muotoile lihapullataikina kostutetuin käsin pyöryköiksi, kierittele korppujauhoissa ja paista lihapullat kuumalla pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

3. Tarjoa lihapullat hyvän leivän tai uunissa kypsennettyjen, rosmariinilla maustettujen lohkoperunoiden kanssa. Voit myös valmistaa tomaattikastikkeen ja kypsentää osan pyöryköistä kastikkeessa hauduttamalla. Tarjoa kastikkeessa kypsennetyt italialaiset lihapullat esimerkiksi pastan kanssa.

Vinkki: Voit myös valmistaa italialaiset lihapyörykät uunissa ja hauduttaa ne tomaattikastikkeessa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse ketsupin helposti.

X