Reseptit

Tomaattikastike

Maukas tomaattikastike on herkkua keitetyn pastan kanssa. Tätä kastiketta haudutetaan pitkään ja hartaasti, joten maku on täysi kymppi.

Teksti:
Isät kokkaa
Kuvat:
Viola Minerva Virtamo

Tätä tomaattikastiketta haudutetaan pitkään ja hartaasti, joten maku on täysi kymppi.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit, leikkaa pestyt tomaatit lohkoiksi. Kuumenna laakea kattila, lisää öljy ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput aineet ja hauduttele miedolla lämmöllä rauhassa, ainakin 3 tuntia.

Aja lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile keitetyn pastan kera.

Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).

Myös nämä tomaattikastikkeet maistuvat pastan kanssa:

tomattikastike melkein mille vain

Tomaattikastike melkein mille vain

masuteinen tomaattikastike

Mausteinen tomaattikastike

tölkitetty tomaattikastike

Tölkitetty tomaattikastike

Kotiliesi.fi: Maittava tomaattikastike

X