
Tomaattikastike
Maukas tomaattikastike on herkkua keitetyn pastan kanssa. Tätä kastiketta haudutetaan pitkään ja hartaasti, joten maku on täysi kymppi.
Tätä tomaattikastiketta haudutetaan pitkään ja hartaasti, joten maku on täysi kymppi.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 tomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tlk säilyketomaatteja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl tomaattimehua
- 1 dl kasvislientä
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 rkl kuivattua timjamia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit, leikkaa pestyt tomaatit lohkoiksi. Kuumenna laakea kattila, lisää öljy ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput aineet ja hauduttele miedolla lämmöllä rauhassa, ainakin 3 tuntia.
Aja lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile keitetyn pastan kera.
Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).
Myös nämä tomaattikastikkeet maistuvat pastan kanssa:
Tomaattikastike melkein mille vain
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous