Reseptit

Tomaattikastike melkein mille vain

8.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tämän kastikkeen tuhdin tomaattinen maku syntyy hyödyntämällä tomaatteja kolmessa eri muodossa: kokonaisina säilyketomaatteina, pyreenä sekä aurinkokuivattuina. Tämä tomaattikastike sopii täysjyväpastan tai -riisin, paistetun lihan, broilerin, kalan tai kasvisten kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

Tomaattikastike:

2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl tomaattipyreetä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl neilikkaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk säilyketomaatteja
1 dl vettä
1 ruukku basilikaa hienonnettuna
1 rkl ruokosokeria
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien öljy ja lisää tomaattipyree. Anna kypsyä hetki koko ajan sekoitellen, ja lisää joukkoon chilijauhe ja neilikka. Sekoittele hetki ja lisää myös aurinkokuivatut- ja säilyketomaatit sekä vesi.

2. Kiehauta ja lisää kattilaan basilika, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.

3. Hauduta kannen alla 20–30 minuuttia.

4. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää tarvittaessa tilkka vettä.

 

Katso myös:

Mausteinen tomaattikastike, Ruoka.fi

Italialainen tomaattikastike, Ruoka.fi

Valkosipulinen tomaattikastike, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme