Reseptit

Tomaattikastike melkein mille vain

Tomaatin tehoaineet imeytyvät parhaiten kypsistä tomaateista. Tämä tomaattikastike sopii täysjyväpastan tai -riisin, paistetun lihan, broilerin, kalan tai kasvisten kanssa tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Kun kastikkeessa on tomaatteja kolmessa eri muodossa, maku on taatusti tuhti ja täyteläinen.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattikastike:

  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tomaattikastike valmistuu näin helposti:

1. Kuumenna kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien öljy ja lisää tomaattipyree. Anna kypsyä hetki koko ajan sekoitellen, ja lisää joukkoon chilijauhe ja neilikka. Sekoittele hetki ja lisää myös aurinkokuivatut- ja säilyketomaatit sekä vesi.

2. Kiehauta ja lisää kattilaan basilika, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.

3. Hauduta kannen alla 20–30 minuuttia.

4. Sekoita tomaattikastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää tarvittaessa tilkka vettä.

 

Katso myös:

Mausteinen tomaattikastike, Ruoka.fi

Italialainen tomaattikastike, Ruoka.fi

Valkosipulinen tomaattikastike, Kotiliesi.fi

X