Tölkitetty tomaattikastike
Ainekset
Valmistusohje
1. Lohko tomaatit ja poista niistä kova vihreä osa. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chilipalko siemenineen.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit, valkosipulit ja chili pehmeiksi. Lisää paprikajauhe, curry ja kaneli, kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan tomaatit, sokeri, suola ja rosmariinin lehdet. Keitä hiljaa poreillen ainakin tunti, mieluiten kaksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.
4. Kauho kastike puhtaisiin purkkeihin, sulje, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa. Kastikkeen voi myös pakastaa.
Katso myös:
Tomaatti-mozzarellapiirakka, Ruoka.fi
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista, Ruoka.fi
Tomaattisose, Kotiliesi.fi