Reseptit

Tölkitetty tomaattikastike

8.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Säilöttyä tomaattikastiketta kannattaa pitää aina jääkaapissa. Siitä syntyy nopeasti tomaattinen pasta, pizza tai vaikkapa tomaattimehulla jatkettuna muheva keitto.

Ainekset

1,5 kg kypsiä tomaatteja
2 salottisipulia
4 isoa valkosipulin kynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl öljyä kuullottamiseen
3 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl kanelia
3 rkl fariinisokeria
2–3 tl sormisuolaa
5 oksaa rosmariinia
3 rkl balsamiviinietikkaa
(tarvittaessa vettä)

Valmistusohje

1. Lohko tomaatit ja poista niistä kova vihreä osa. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chilipalko siemenineen.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit, valkosipulit ja chili pehmeiksi. Lisää paprikajauhe, curry ja kaneli, kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan tomaatit, sokeri, suola ja rosmariinin lehdet. Keitä hiljaa poreillen ainakin tunti, mieluiten kaksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

3. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.

​4. Kauho kastike puhtaisiin purkkeihin, sulje, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa. Kastikkeen voi myös pakastaa.

Katso myös:

Tomaatti-mozzarellapiirakka, Ruoka.fi

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista, Ruoka.fi

Tomaattisose, Kotiliesi.fi