Reseptit

Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka maustetaan oluella ja tehdään rapeaan voitaikinaan. Piirakkan on herkullinen ja ihanan retro.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauhelihapiirakka

  • 1 pkt pakastevoitaikina (esikaulittu iso levy)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 1 pkt sulatejuustoa
  • 1 dl tummaa olutta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 kananmuna voiteluun

Lisäksi

  • 1 rkl voita
  • 500 g pakasteherneitä
  • 1/2 dl tummaa olutta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikina pakkauksesta ja anna sen sulaa leivinpaperin päällä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

3. Laita jauheliha pannulle paistumaan. Kun jauheliha on ruskistunut lisää joukkoon sipulit. paista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kuutioitu sulatejuusto ja olut. Hauduta, kunnes juusto sulaa. Tarkista maku ja lisää ripaukset suolaa ja mustapippuria. Kääntele joukkoon herneet.

4. Kauli voitaikinalevyä hieman isommaksi. Lusikoi täyte taikinan keskelle. Käännä ensin taikinan päädyt täytteen päälle. Käännä sitten reunat napakasti täytteen päälle. Kostuta saumaa vedellä ja nipistele se tiiviisti kiinni. Käännä piirakka leivinpaperin avulla, niin että sauma jää piirakan alle.

5. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pintaan haarukalla muutamia reikiä.

6. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

7. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää herneet ja hauduta hetki. Lisää olut ja mausta suolalla.

8. Kaada herneet tarjoiluvadille ja nosta jauhelihapiirakka herneiden päälle. Tarjoa heti.

Katso myös: Venäläiset lihapiirakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Lihapiirakka

X