Juurestikut
Juurestikut ovat mukavaa vaihtelua perinteisille ranskiksille. Tässä reseptissä tikut valmistetaan porkkanasta, lantusta, bataatista ja palsternakasta.
Ainekset
- 4 porkkanaa
- 1 lanttu tai bataatti
- 1 palsternakka
Valmistusohje
Voit tehdä juurestikut niistä juureksista, joita on kulloinkin saatavilla. Myös juuresten pilkkominen ohuiksi kiekoiksi tuo vaihtelua.
Kuori juurekset. Huuhdo ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Paista kuten ranskalaiset perunat öljyssä. Valuta ja tarjoa kuumina paahtosuolan kanssa.
Paahtosuola: Kuumenna kuivalla pannulla 1 rkl suolaa ja 1rkl viherjauhetta (esimerkiksi kuivattua yrttiä, rosmariinia tai katajaa). Sekoita ja kumoa pieneen suolarasiaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous