Reseptit

Juureswaldorf

Juureswaldorf on mukaelma tutusta klassikosta. Nyt se tehdään syyssadon parhaista juureksista ja raikastetaan omenalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juureswaldorf

  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g hapokasta omenaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl karkeaa dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Juureswaldorf tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi juurekset. Suikaloi omena kuorineen. Rouhi saksanpähkinät.

2. Kääntele salaatin ainekset kulhossa keskenään.

3. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja tarkista maku.

4. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

5. Anna maustua 15–30 minuuttia ja nauti.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta

X