Reseptit

Juustopasta cacio e pepe

Juustopasta cacio e pepe on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi maailman parhaista pastaruoista. Nimenomaan pecorinosta, ei parmesaanista, tehty kermamainen kastike syntyy yksinkertaisesti pastan keitinvedestä ja juustoraasteesta. Tämä juustopasta tehdään Master Chef Australian tuomari Jock Zonfrillon ohjeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustopasta cacio e pepe

  • 1 pkt (500 g) spagettia
  • 8 g mustapippuria
  • n. 300 g pecorinojuustoa
  • 3 dl pastan keitinvettä
  • 1 tl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Juustopasta cacio e pepe tehdään helposti näin:

1. Kuumenna iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehuvaksi. Lisää 1 tl vehnäjauhoja ja keitä hetki. Vehnäjauhojen tärkkelys suurustaa myöhemmin käytettävän keitinveden samalla tavoin kuin käytettäessä tuorepastaa.

2. Lisää spagetti ja keitä al dente -kypsäksi. Raasta pastan kiehuessa pecorino raastimen hienoimmalla terällä. Rouhi pippurit.

3. Kaada 3 dl tulikuumaa keitinlientä korkeaan kannuun. Lisää 2 kourallista pecorinoa ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää loput juustoraasteesta. Näin syntyy kermainen kastike ilman kermaa.

4. Valuta pasta, mutta säästä 1/2 dl keitinlientä ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää pasta ja karkeaksi rouhittu pippuri kattilaan. Kääntele pippuri tasaisesti pastan joukkoon. Lämmitä pastaa miedolla lämmöllä hetki ja kaada se tarjoilukulhoon.

5. Kaada päälle juustokastike, sekoita ja anna juustopastan tekeytyä minuutin ajan ennen tarjoamista.

Katso myös: Salviavoissa paistettua pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X