Kala-äyriäispata
Paahdettu leipä ja valkosipulikastike riittävät mainiosti kala-äyriäispadan seuraksi, mutta halutessasi voit tarjota padan kanssa myös perunoita tai riisiä.
Ainekset
- 1 raisa (500 g) pakastettuja sinisimpukoita
- 16-20 kpl kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä
- 500 g kuhafileetä
- 500 g lohifileetä
- 1 tl suolaa
- 2 sipulia
- 1-2 punaista chiliä
- 1 paprika
- 1 fenkoli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl timjamia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl valkoviiniä
- 5 dl vettä
- 1 prk säilyketomaatteja
- 1 dl oliiveja
- 2 kalaliemikuutiota
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 mehevä valkosipulinkynsi
- 1 dl tilli-lehtipersiljasilppua
- 1 tl hiutalesuolaa
Valmistusohje
Kala-äyriäispata tehdään näin:
1. Sulata simpukat ja katkaravut jääkaapissa. Nypi kalafileistä pois ruodot ja leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Pane kalapalat vadille ja mausta suolalla.
2. Silppua sipulit, chili, paprika ja fenkoli. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa. Lisää kasvissilppu, fenkolinsiemenet ja timjami. Kuullota 3–5 minuuttia sekoitellen. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Lisää viini, vesi, tomaatit, oliivit ja liemikuutiot. Painele tomaatit kauhalla rikki. Anna seoksen kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
3. Pane kalapalat uunivuokaan tai laakeaan pataan. Kaada päälle liemi. Pane pata 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, lisää simpukat ja ravut. Kuumenna edelleen noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
4. Sekoita kastike padan kypsyessä. Tarjoa kala-äyriäispata vaalean leivän kanssa.
Vinkki: Jos haluat tarjota pataa kahtena päivänä, tee liemi valmiiksi ensimmäisenä päivänä. Jaa liemi kahteen osaan. Kypsennä puolet kaloista ja äyriäisistä liemessä ensimmäisenä päivänä ja loput seuraavana.
Lisää kalaa ja äyriäisiä padassa:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous