6.3.2014

Portugalilainen kalapata

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

600 g siika- ja/tai kuhafileitä
3–4 perunaa
2 sipulia
1 punainen paprika
3-5 valkosipulin kynttä
1/2 chili
3/4 dl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
250 g pakastettuja sinisimpukoita
200 g pakastettua mustekalaa tai mustekalarenkaita

Lisäksi:

1 tlk (400g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 tl suolaa
1 tl (savustettua) paprikajauhetta
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Kun kalan ostaa valmiina fileinä ja simpukat sekä mustekalat pakasteena, portugalilainen kalapata syntyy yllättävän helposti.

1. Leikkaa kalafileet parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.

2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi paprika ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, josta on poistettu siemenet.

3. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Aloita paistamalla perunoita, sipulia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, lisää paprika ja jatka muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan laakerinlehdet.

3. Nostele ainekset vuokaan tai pataan kerroksittain: ensin sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat ja kalapalat.

4.Sekoita keskenään tomaattimurska, suola, paprikajauhe, chili ja valkoviini ja kaada kalapadan päälle. Lisää lopuksi persilja.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia tai hauduta liedellä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *