
Portugalilainen kalapata
Kun kalan ostaa valmiina fileinä ja simpukat sekä mustekalat pakasteena, portugalilainen kalapata syntyy yllättävän helposti.
Ainekset
- 600 g siika- ja/tai kuhafileitä
- 3–4 perunaa
- 2 sipulia
- 1 punainen paprika
- 3-5 valkosipulin kynttä
- 1/2 chili
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 250 g pakastettuja sinisimpukoita
- 200 g pakastettua mustekalaa tai mustekalarenkaita
Lisäksi:
- 1 tlk (400g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 2 tl suolaa
- 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/2 dl silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kalafileet parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.
2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi paprika ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, josta on poistettu siemenet.
3. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Aloita paistamalla perunoita, sipulia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, lisää paprika ja jatka muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan laakerinlehdet.
3. Nostele ainekset vuokaan tai pataan kerroksittain: ensin sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat ja kalapalat.
4.Sekoita keskenään tomaattimurska, suola, paprikajauhe, chili ja valkoviini ja kaada kalapadan päälle. Lisää lopuksi persilja.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia tai hauduta liedellä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous