Reseptit

Caldo verde - portugalilainen kaalikeitto

Älä pelästy portugalilaisen kaalikeiton, caldo verden, arkista ulkonäköä. Hyvistä aineksista tehtynä keitto on erittäin maukasta ja myös ravitsevaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 6 kuutioitua perunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 200 g lehti- tai kurttukaalia
  • suolaa, pippuria
  • (mausteista makkaraa)

Valmistusohje

1. Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa. Lisää valkosipuli ja perunakuutiot ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää kattilaan reilu litra vettä, laakerinlehdet ja runsas teelusikallinen suolaa. Pyöräytä päälle pippuria. Hauduta keittoa kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.

2. Kuumenna toisessa kattilassa litra vettä kiehuvaksi, mausta suolalla. Poista kaalista puumainen kanta, kiedo lehdet tiukasti rulliksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kaalia noin 10 minuuttia.

3. Ota perunakattilasta kauhallinen perunoita syrjään, poista laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää keittoon kaalit ja vähän kaalien keitinlientä. Hauduta 5 minuuttia ja lisää kokonaiset perunakuutiot. Halutessasi voit lisätä keittoon paistettuja makkaraviipaleita. Tarjoa lisänä leipää ja piri-piri-öljyä keiton pinnalle pirskoteltavaksi.

X