Reseptit

Kalaa ja kasviksia

Kalaa ja kasviksia – tästä ei ruokalaji yksinkertaistu! Kuhafilee valmistuu kätevästi uunissa kasvisten kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nahatonta kuhafileetä (noin 500 g)
  • tilkka öljyä
  • ripaus mineraali- tai merisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, ruohosipulia, basilikaa ja/tai kirveliä)

lisäksi:.

  • pieniä varhaisperunoita
  • pieniä porkkanoita
  • pieni kesäkurpitsa
  • sokeriherneen palkoja
  • vettä
  • mineraalisuolaa

liemi:

  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • (ripaus sahramia)

Valmistusohje

Kalaa ja kasviksia reseptissä kuha kypsyy uunissa yrttien kanssa.

Voitele kuhafileet öljyllä ja mausta ne suolalla sekä valkopippurilla. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit. Kääri fileet rullalle ja leikkaa ne kahteen osaan. Kiinnitä rullat tikuilla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 asteen uuninlämmössä 40–45 minuuttia.

Kuori perunat ja porkkanat tarvittaessa. Paloittele kesäkurpitsa ja puhdista sokeriherneenpalot.

Keitä porkkanat ja perunat mineraalisuolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Lisää viideksi viimeiseksi minuutiksi myös kesäkurpitsan palat ja sokeriherneenpalot kattilaan kypsymään. Valuta kasvikset.

Kuumenna kalaliemi ja valkoviini. Lisää sahrami, jos haluat liemestä keltaista. Kuumenna kasvikset tarvittaessa liemessä.

Annostele kasvikset tarjolle ja nosta kalarullat päälle. Valuta liemi lautasille.

X