8.5.2012

Kalaa kahdelle

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 noin 400 g:n nieriä tai kirjolohi
merisuolaa
1 sitruuna
2 rkl öljyä
pieniä perunoita

Kastike

0.5 dl vahvaa kalalientä
25 g voita
raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Pese perunat ja kääntele ne öljyssä. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Pane perunat kypsymään 200-asteiseen uuniin.

2. Pyyhi kala puhtaaksi talouspaperilla. Sivele kalan pinta öljyllä ja nosta kala uunivuokaan. Mausta nieriä sisältä ja päältä merisuolalla. Täytä vatsa sitruunaviipaleilla. Ylimääräiset sitruunaviipaleet voi panna kalan viereen. Jos haluat sitruunoihin kauniin paahteisen pinnan, ripauta viipaleille vähän sokeria. Pane kala uuniin yhtä aikaa miltei kypsien perunoiden kanssa.

3. Kypsennä kalaa 10-15 minuuttia eli niin kauan, kunnes selkäevä irtoaa helposti.

4. Sulata voi kuumaan kalaliemeen. Mausta kastike raastetulla piparjuurella.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi