Reseptit

Kananrintaa ja mustapapusalaattia

Tämän ruoan juju on lisukkeessa. Mustapavuista, maissista ja avokadosta koottu salaatti tuo arkiseen broileriinkin ripauksen fiestatunnelmaa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kananrintafilee

  • 4 broilerin rintafilee
  • 1 tl rouhittua tulista suolatonta chilimaustetta
  • ripaus suolaa

salaatti:

  • 1 kypsä avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1 prk esikeitettyjä mustapapuja
  • 200 g pakastemaissia
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kananrintafilee ja mustapapusalaatti valmistuu näin:

1. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsäksi ja mausta. Anna vetäytyä folion alla salaatin teon ajan.

2. Halkaise avokado ja poista sisältä kivi. Irrota hedelmälihat kuorista ja leikkaa viipaleiksi. Purista pinnalle puolikkaan limetin mehu.

3. Valuta ja huuhtele pavut. Valuta sulaneet pakastemaissit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. leikkaa kuutioiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Sekoita kastikkeeksi puolikkaan limetin mehu, öljy ja ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. lisää hienonnettu korianteri ja kastike salaatin joukkoon. Tarjoile kananrintafilee  mustapapusalaatin kanssa.

Katso myös: Broilerinfileet uunissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä broilerista

X