broilerinfileet uunissa
Reseptit

Broilerinfileet uunissa

Broilerinfileet uunissa on helppoa arkiruokaa. Broilerinfileet kypsyvät uunissa meheviksi ja maukkaiksi. Hyödynnä tähteet salaattiin tai risottoon.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerinfileet uunissa:

  • n. 700 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl sormisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl paprikaa rai currya
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Broilerinfileet uunissa tehdään helposti näin:

1. Ohenna broilerinfileiden paksumpi pää noin 2 cm:n paksuiseksi kaulimella tai lihanuijan sileällä päällä hakkaamalla.

2. Laita fileet uunivuokaan tai -pellille leivinpaperin päälle. Sivele fileet rasvalla. Sekoita mausteet keskenään ja ripottele fileiden pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

3. Kypsennä broilerinfileitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Peitä broilerin rintafileet löyhästi foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen viipalointia.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X