Reseptit

Karitsa-tartar puolukalla

29.8.2014 Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

200 g putsattua karitsan ulkofilettä
suolaa
pippuria
0.5 dl tuoreita puolukoita (pakaste käy myös hyvin)
(sokeria)
0.5 dl raastettua pecorinojuustoa

Lisäksi:

paahdettua, rapeaa maalaisleipää

Valmistusohje

Puolukat antavat karitsalle makua ja näköä tässä Kira Åkerströmin resepissä. Karitsa on yksi Kiran lempiraaka-aineita, sitä hän on rakastanut lapsuudesta saakka.

1. Putsaa karitsan ulkofileet kaikista jänteistä. Leikkaa karitsa mahdollisimman pieniksi paloiksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.
2. Kasaa annokset lautasille, koristele puolukoilla ja pecorinoraasteella. Tarjoile rapean paahdetun leivän kanssa. Voit halutessasi makeuttaa puolukoita sokerilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *