Karitsa-tartar puolukalla
Reseptit

Karitsa-tartar puolukalla

Puolukat antavat karitsalle makua ja näköä tässä Kira Åkerströmin resepissä. Karitsa on yksi Masterchef-kokki Kiran lempiraaka-aineita, sitä hän on rakastanut lapsuudesta saakka.
Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsa-tartar puolukalla

  • 200 g putsattua karitsan ulkofilettä
  • suolaa
  • pippuria
  • 0.5 dl tuoreita puolukoita (pakaste käy myös hyvin)
  • (sokeria)
  • 0.5 dl raastettua pecorinojuustoa

Lisäksi:

  • paahdettua, rapeaa maalaisleipää

Valmistusohje

Karitsa-tartar puolukalla tehdään masterchef-kokin ohjeella näin:

1. Putsaa karitsan ulkofileet kaikista jänteistä. Leikkaa karitsa mahdollisimman pieniksi paloiksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.
2. Kasaa annokset lautasille, koristele puolukoilla ja pecorinoraasteella. Tarjoile karitsa-tartar rapean paahdetun leivän kanssa. Voit halutessasi makeuttaa puolukoita sokerilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Lue lisää: Kiran keittiössä: karitsaa kaikilla mausteilla

Katso myös Kotilieisi.fi: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan

X