Reseptit

Karitsan paahtopaisti ja minttupesto

Osan minttupeston yrteistä voi myös korvata basilikalla tai persiljalla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl karitsan paahtopaistia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Minttupesto

  • 1 ruukku minttua
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

1. Mittaa mintunlehdet, pinjansiemenet, murskattu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

2. Lisää öljyä pienissä erissä, kunnes kastike on notkeaa. Mausta ripauksella rouhittua mustapippuria (ja tarvittaessa suolaa).

3. Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla. Ruskista pinnat kevyesti öljytyllä pannulla ja mausta paistit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta paistit uunivuokaan. Levitä pinnalle tasaisesti minttupesto.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 58 astetta. Peitä vuoka foliolla ja anna lihojen vetäytyä hetki.

Vinkki: Osan minttupeston yrteistä voi korvata basilikalla tai persiljalla.

1730 kj (410 kcal) 1 annos

X