Karitsan paahtopaisti ja minttupesto
Osan minttupeston yrteistä voi myös korvata basilikalla tai persiljalla.
Ainekset
- 4 kpl karitsan paahtopaistia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Minttupesto
- 1 ruukku minttua
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl parmesaaniraastetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- ripaus rouhittua mustapippuria
- (ripaus suolaa)
Valmistusohje
1. Mittaa mintunlehdet, pinjansiemenet, murskattu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
2. Lisää öljyä pienissä erissä, kunnes kastike on notkeaa. Mausta ripauksella rouhittua mustapippuria (ja tarvittaessa suolaa).
3. Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla. Ruskista pinnat kevyesti öljytyllä pannulla ja mausta paistit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta paistit uunivuokaan. Levitä pinnalle tasaisesti minttupesto.
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 58 astetta. Peitä vuoka foliolla ja anna lihojen vetäytyä hetki.
Vinkki: Osan minttupeston yrteistä voi korvata basilikalla tai persiljalla.
1730 kj (410 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous