Reseptit

Karpalokiisseli

Karpalokiisseli sopii mainiosti joulupöydän jälkiruoaksi. Nokare kermavaahtoa viimeistelee tämän kunnon retroruoan. Tätä ohjetta voi muunnella eri marjoin.

Teksti:
Annin ruokakirja (Otava)
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalokiisseli

  • 3/4 l vettä
  • 150 g pakastekarpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa sekoitettuna puoleen desilitraan kylmää vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • sokeria

Valmistusohje

Karpalokiisseli valmistuu näin:

Karpalokiisseli on helppotekoinen.

1. Kiehauta vesi ja karpalot mehuksi kattilassa, anna niiden kiehua viisi minuuttia. Siivilöi sitten karpalot pois ja kaada mehu toiseen kattilaan. Lisää mehun joukkoon sokeri. Nosta lämpötilaa ja kuumenna mehu kiehuvaksi.

2. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan – muista sekoittaa koko ajan! Laita kattila takaisin kuumalle liedelle ja odota, että kiisseli pulpahtelee muutaman kerran.

3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, sokeroi makusi mukaan. Tarjoile karpalokiisseli kermavaahtonokareen kanssa vaikkapa jouluaterian jälkiruokana.

Katso myös sitruunakiisselin ohje.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kerroskiisseli x 4 – herkulliset reseptit ja vinkit

X