Reseptit

Karpalokiisseli

Marjakiisseli on kunnon retroruokaa, jonka makua voi muunnella helposti marjoja vaihtelemalla.
Teksti: Annin ruokakirja (Otava) Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3/4 l vettä
  • 150 g pakastekarpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa sekoitettuna puoleen desilitraan kylmää vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • sokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja karpalot mehuksi kattilassa, anna niiden kiehua viisi minuuttia. Siivilöi karpalot pois ja kaada mehu toiseen kattilaan. Lisää mehuun sokeri. Nosta lämpötilaa ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan – muista sekoittaa koko ajan! Laita kattila takaisin kuumalle liedelle ja odota, että kiisseli pulpahtaa.

3. Nosta kattila pois liedeltä ja an- na jäähtyä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, sokeroi makusi mukaan ja annostele nokare vaahtoa kiisselin päälle.

X