Karviaispaistos
Karviaispaistos valmistuu oman puutarhan marjoista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää reseptiä myös raparperipaistoksen leipomiseen.
Ainekset
pohjataikina:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl jauhettua mantelia
- 100 g margariinia (rasvaa 60 %)
- 0.5 dl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 0.5 dl Kylmää vettä
täyte:
- 2 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- 500 g perattuja karviaisia
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 rkl perunajauhoja
- 2 keltuaista
- 1 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
- 2 tl vaniljasokeria
marenki:
- 3 valkuaista
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 0.5 tl sitruunamehua
Valmistusohje
- Valmista pohjataikina. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Muovaa taikina palloksi, pane kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
- Mittaa vesi, sokeri, karviaiset, sitruunamehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset, margariini ja vaniljasokeri. Kiehauta uudestaan ja anna jäähtyä.
- Ota taikina jääkaapista. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille, tue reunat foliopannalla. Paista pohjaa 10 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset ja sitruunamehu. Vähennä vatkaimen tehoa ja lisää puolet sokerista. Lisää loppu sokeri ja käytä vatkainta hetki täydellä teholla, kunnes tuloksena on kova marenki.
- Poista foliopanta ja kaada kiisseli vuokaan. Lusikoi marenki päälle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
VINKKI Voit käyttää paistoksessa myös raparperia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous