Reseptit

Karviaispaistos

Karviaispaistos valmistuu oman puutarhan marjoista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää reseptiä myös raparperipaistoksen leipomiseen.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjataikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 100 g margariinia (rasvaa 60 %)
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 dl Kylmää vettä

täyte:

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 500 g perattuja karviaisia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 tl vaniljasokeria

marenki:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 0.5 tl sitruunamehua

Valmistusohje

  1. Valmista pohjataikina. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Muovaa taikina palloksi, pane kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Mittaa vesi, sokeri, karviaiset, sitruunamehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon keltuaiset, margariini ja vaniljasokeri. Kiehauta uudestaan ja anna jäähtyä.
  3. Ota taikina jääkaapista. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille, tue reunat foliopannalla. Paista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Vaahdota valkuaiset ja sitruunamehu. Vähennä vatkaimen tehoa ja lisää puolet sokerista. Lisää loppu sokeri ja käytä vatkainta hetki täydellä teholla, kunnes tuloksena on kova marenki.
  5. Poista foliopanta ja kaada kiisseli vuokaan. Lusikoi marenki päälle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

VINKKI Voit käyttää paistoksessa myös raparperia.

X