Reseptit

Katkarapu-salaattitacot

Katkarapu-salaattitacot ovat herkullista sormisyötävää. Pienet ja napakat salaatinlehdet täytetään katkarapusalaatilla ja tarjotaan kuohuviinin kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaattitacot:

  • 4 sydänsalaattia

Katkarapusalaatti:

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 sitruunan kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tilliöljy:

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 nippu tilliä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

1. Posita sydän salaateista kannat ja irrottele isoimmat ja kauneimmat lehdet laakealle vadille.

2. Hienonna pienet toisiinsa käpertyneet lehdet ohuiksi suikaleiksi.

3. Sulata ja valuta katkaravut.

4. Sekoita jogurtti, majoneesi, ruohosipuli, sitruunan kuoriraaste ja mehu keskenään ja mausta kevyesti chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Kääntele kastike rapujen joukkoon.

5. Mittaa rypsiöljy ja tilli kapeaan astiaan ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

6. Jaa katkarapuseos sydänsalaatin lehdille ja ripottele pinnalle salaattisuikaleet. Pirskottele päälle tilliöljyä ja tarjoa.

Katso myös: Pienet katkarapusalaatit

Kotiliesi.fi: Salaattitacot x 5 – näitä keventäjän unelmia et jätä syömättä

X