Katkarapuleipä
Katkarapuleipä sopii arkeen ja juhlaan. Parhaat katkarapuleivät saat, kun kuorit katkaravut itse. Juhlavaksi koristeeksi sopii mäti.
Ainekset
Katkarapuleipä
- 500 g kuorellisia katkaravunpyrstöjä, pakastettuja tai tuoreita
- 1-5 kpl valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
- 2 purkkia (á 150 g) ranskankermaa
- 5 rkl majoneesia
- ripaus cayennenpippuria
- runsaasti tilliä
Paistamiseen
- voita
Lisäksi
- vaaleaa maalaisleipää tai paahtoleipää
- 100 g muikun mätiä
Valmistusohje
Katkarapuleipä tehdään helposti näin:
1. Kuori (sulatetut) katkaravun pyrstöt ja aja pikaisesti tehosekoittimella tai hakkaa veitsellä karkeaksi silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, ranskankerma, majoneesi, hienonnettu tilli sekä cayennenpippuri.
2. Paista leipäviipaleet kevyesti voissa. Levitä jäähtyneille leiville katkarapuherkkua ja koristele katkarapuleipä muikun mädillä ja tillillä.
Kokeile myös Toast Skagenia, katkarapu-avokadokuppeja tai suolaista kääretorttua katkarapu-lohitäytteellä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään vegaaninen skagenröra
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous