Reseptit

Katkarapuleipä

Katkarapuleipä sopii arkeen ja juhlaan. Parhaat katkarapuleivät saat, kun kuorit katkaravut itse. Juhlavaksi koristeeksi sopii mäti.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapuleipä

  • 500 g kuorellisia katkaravunpyrstöjä, pakastettuja tai tuoreita
  • 1-5 kpl valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
  • 2 purkkia (á 150 g) ranskankermaa
  • 5 rkl majoneesia
  • ripaus cayennenpippuria
  • runsaasti tilliä

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi

  • vaaleaa maalaisleipää tai paahtoleipää
  • 100 g muikun mätiä

Valmistusohje

Katkarapuleipä tehdään helposti näin:

1. Kuori (sulatetut) katkaravun pyrstöt ja aja pikaisesti tehosekoittimella tai hakkaa veitsellä karkeaksi silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, ranskankerma, majoneesi, hienonnettu tilli sekä cayennenpippuri.

2. Paista leipäviipaleet kevyesti voissa. Levitä jäähtyneille leiville katkarapuherkkua ja koristele katkarapuleipä muikun mädillä ja tillillä.

Kokeile myös Toast Skagenia, katkarapu-avokadokuppeja tai suolaista kääretorttua katkarapu-lohitäytteellä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään vegaaninen skagenröra

 

X