Reseptit

Katkarapusalaatti

Katkarapusalaatti antaa puhtia päivään. Halutessasi voit vaihtaa katkaravut tonnikalaan.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapusalaatti

  • 300 g katkarapuja
  • 200 g rapeaa salaattia
  • 100 g herneitä (pakaste)
  • 100 g maissia (pakaste)
  • 1 vihreä omena
  • muutama sitruunamelissanlehti

Kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl hunajaa
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Katkarapusalaatti tehdään näin helposti:

1. Sulata katkaravut pakkauksen oheen mukaan ja valuta ne. Sulata myös herneet ja maissi.  Revi  salaatti hienoiksi suikaleiksi sekä pese ja viipaloi omena.

2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

3. Sekoita kulhossa salaattiainekset ja kastike keskenään ja nauti katkarapusalaatti heti täysjyväpatongin kanssa.

Vinkki: Käytä katkarapujen tilalla tonnikalaa.

Yksi annos katkarapusalaattia sisältää 900 kj/220 kcal.

Saatat pitää myös avokadotahnan kanssa tarjottavasta verigreippi-katkarapusalaatista, avokado-katkarapusalaatista tai mausteisesta katkarapusalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X