Mausteinen katkarapusalatti
Reseptit

Mausteinen katkarapusalaatti

Mausteisen katkarapusalaatin pohjana on erilaisia salaatteja ja yrttejä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen katkarapusalaatti

  • noin 200 g katkarapuja
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • ½ dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

lisäksi:

  • 1 avocado
  • muutama kirsikkatomaatti
  • pari kourallista erilaisia salaatteja
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Mausteinen katkarapusalaatti tehdään näin:

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja kuivaa. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipuli sekä chili ja kuullota niitä hetki. Lisää katkaravut ja kuumenna ne pikaisesti. Valuta sitruunamehu joukkoon ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Kuori ja viipaloi avokadonpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatit.

Levitä salaatinlehdet, avokadoviipaleet ja kirsikkatomaatit tarjolle ja jaa katkaravut liemineen päälle. Tarjoa mausteinen katkarapusalaatti heti.

Saatat pitää myös majoneesikastikkeen kanssa tarjottavasta katkarapusalaatista tai avokado-katkarapusalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 maistuvaa reseptiä

X