Kaurainen savulohipiirakka
Kaurainen savulohipiirakka on herkullinen ja hyvin helppotekoinen tarjottava illanistujaisiin. Piirakan tavallista maukkaampi pohja on tehty kauran lisäksi palsternakasta ja cheddarjuustosta.
Ainekset
Taikina:
- 1 dl raastettua palsternakkaa
- 50 g margariinia tai voita
- 3 dl kaurajauhoa (tarvittaessa gluteenitonta)
- 3/4 tl suolaa
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
- 1/2 dl vettä
Täyte:
- 2 dl ranskankermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl raastettua palsternakkaa
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
Päälle:
- 300 g lämminsavulohta
- 1/2 kurkku kuutioina
- 2 rkl kapriksia
- 2 rkl sitruunamehua
- raastettua sitruunan kuorta
- tilliä
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori palsternakka ja raasta se raastimen hienolla terällä. Palsternakkaa tulee sekä pohjataikinaan että täytteeseen.
2. Sulata rasva. Mittaa jauhot ja suola kulhoon, lisää sekaan palsternakka- ja juustoraasteet sekä vähän jäähtynyt rasva. Lisää taikinaan vesi, sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä parikymmentä minuuttia.
3. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pohjaksi. Vedä pohja papereineen uunipellin päälle. Mausta ranskankerma suolalla ja levitä se pohjan päälle. Lisää palsternakka ja juustoraaste pinnalle. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
4. Lisää kuuman pohjan päälle paloiteltu lohi, sitruunamehulla maustettuja kurkkukuutioita, kapriksia, raastettua sitruunan kuorta ja tilliä. Rouhaise pinnalle mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous