Reseptit

Keitetty pikkukinkku

Tarjoa pikkukinkku juuressosekastikkeen sekä juureskuutioiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg porsaan kasleria tai kinkkurullaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • muutama persiljanoksa
  • 2 sipulia
  • 5 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 1 mukulaselleri

Valmistusohje

Pane liha suureen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Mausta vesi mineraalisuolalla tarpeen mukaan. Suolaa ei tarvita, jos kinkkurulla on valmiiksi suolattu. Lisää laakerinlehdet, maustepippurit ja persilja.

Kuori ja lohko sipulit. Kuori porkkanat, lanttu ja mukulaselleri. Lisää sipulit, kaksi porkkanaa sekä pala lanttua ja mukulaselleriä keitinliemeen. Keitä lihaa miedolla lämmöllä noin kolme tuntia.

Kuutioi loput porkkanat, lanttu sekä mukulaselleri. Kaada lihan keitinlientä pienempään kattilaan, lisää juureskuutiot ja keitä niitä noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Ota kinkun kanssa kiehuneet juurekset suuresta kattilasta pois ja soseuta ne kastikkeeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Voit ohentaa kastiketta keitinliemellä tai lisätä siihen maustettua ruokakermaa (kolme sipulia), jos haluat pyöristää kastikkeen makua.

Ota liha liemestä ja poista verkko, jos siinä sellainen on. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa juuressosekastikkeen sekä juureskuutioiden kanssa.

X