Reseptit

Keitetyt luumut

Keitä tuoreet luumut pehmeiksi kevyesti rommilla maustetussa sokeriliemessä. Anna jäähtyä liemessään.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 luumua
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl vettä +
  • muutama tippa rommiaromia tai 1 rkl rommia

kinuski

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

 

Mittaa kattilaan yhtä paljon sokeria ja kermaa. Keitä kasaan koko ajan sekoittaen. Tarjoa kuuma kastike jäähtyneiden luumujen kanssa. Myös kuivatut luumut voi lihottaa sokeriliemessä ja nauttia kinuskin kanssa.

Oikotie:

Kaupan valmis kinuskikastike on kelvollinen vaihtoehto, senkin voi kuumentaa.

X