Reseptit

Kermavaahtoa ja grillattua aprikoosia

Kesän helpoin jälkiruoka on tässä. Grillattua aprikoosia ja kermavaahtoa, yksinkertaista ja ihanaa. Kokeile grillissä myös nektariinia, persikkaa ja luumuja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Oletko kokeillut grillattua aprikoosia ja kermavaahtoa?

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut persikat:

  • 500 g aprikooseja
  • 50 g voita
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • ripaus kanelia

Kermavaahto:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Puolita aprikoosit ja poista kivet. Grillaa aprikooseihin väriä ja makua mutta jätä niihin vielä purutuntumaa.

2. Sulata kattilassa voi ja siirappi, anna kiehahtaa ja maustakanelilla. Pyöräytä grillatut aprikoosit seoksessa.

3. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.

4. Jaa aprikoosit lautasille ja lusikoi päälle kermavaahtoa.

X