Reseptit

Kesäkeitto

12.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Höystä valmis kesäkeitto hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.

Ainekset

3 pientä porkkanaa
4-5 perunaa
1 pieni kukkakaali
2 dl tuoreita tai pakasteherneitä
6 dl vettä
2 tl suolaa
6 dl maitoa
hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja raaputa tai kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Huuhdo ja paloittele kukkakaali.

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon ensin porkkanat sekä perunat. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaalinpalat ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä pari minuuttia.

Lisää maito ja kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Höystä valmis keitto hienonnetulla ruohosipulilla tai persiljalla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme