maksapatee, provenecen paprikat ja kesakurpitsasipsit
Reseptit

Kesäkurpitsasipsit

Kesäkurpitsasipsit ovat rapeita ja koukuttavan hyviä. Astetta kevyemmät naposteluherkut valmistuvat vaivatta uunissa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsasipsit

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl balsamicoa
  • 1/4 tl hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kesäkurpitsasipsit tehdään helposti näin:

1. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa se noin millin paksuisiksi viipaleiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle.

2. Sipaise viipaleet öljy-balsamicoseoksella. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

3. Kuivata sipsejä 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes ne ovat kevyitä ja rapeita. Säilytä kesäkurpitsasipsit tiiviissä purkissa.

Katso myös: Ruusukaalisipsit ja avokadodippi

Katso myös Kotiliesi.fi:Lehtikaalisipsit

X