Reseptit

Kesän paras marjahillo

4.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg vadelmia, mustikoita, herukoita ja mansikoita
0,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
pieni ripaus suolaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
500 g sokeria
3–4 isoa oksaa piparminttua

Valmistusohje

Hillonkeittäjän ehdoton apuväline on hillosuppilo. Kuuman hillon purkittaminen on sen avulla helppoa kuin heinänteko.

1. Puhdista marjat.

2. Mittaa kaikki aineet kattilaan sokeria ja piparminttua lukuun ottamatta ja kuumenna höyryäväksi. Hauduttele noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää sitten sokeri ja sekoita se tasaisesti marjojen joukkoon. Lisää myös piparminttu ja keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Poista piparmintun oksat ja purkita hillo. Sulje purkit tiiviisti ja jäähdytä.

4. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös: 

Sekamarjahillo, Ruoka.fi

Gluteeniton kaura-teeleipä ja chia-marjahillo, Ruoka.fi

Marjajäädyke, Kotiliesi.fi