Reseptit

Kikherne-kasvissalaatti

Kikherne-kasvissalaatti sisältää kaikki sateenkaaren värit. Appelsiininen kastike niputtaa ainekset yhteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikherne-kasvissalaatti

  • 1 pss jääsalaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 lohko kukkakaalia
  • 1 lohko punakaalia
  • 1-2 avokadoa
  • 1 prk (230 g) kikherneitä

Kastike

  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sinappia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kikherne-kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi salaatti lautasten tai tarjoiluvadin pohjalle.
Lisää päälle kuutioitu paprika, suikaloitu punakaali, kukinnoiksi irroitettu kukkakaali, paloiteltu avokado ja raastetut porkkanat. 

2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä, valuta hyvin ja lisää salaatin päälle.

3. Sekoita kastikeainekset hyvin keskenään. Lusikoi kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.

Katso myös: Kikherne-porkkanasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

X