Reseptit

Kikherne-porkkanasalaatti

Ruokaisa kikherne-porkkanasalaatti on oiva ja mukavan mausteinen lounasruoka leivän kanssa tai ihana grilliherkkujen lisuke.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikherne-porkkanasalaatti

  • 1 prk (230 g) kikherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 4 porkkanaa
  • tuoretta korianteria tai minttua

Kastike

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

Valmistusohje

Kikherne-porkkanasalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä, valuta hyvin. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kikherneet, juustokumina, chilirouhe ja musta­ pippuri. Paista sekoitellen pari minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne suikaleiksi perunankuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mando­liinilla. Tai käytä suikalointiin spiraalileikkuria.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Laita porkkanasuikaleet tarjoiluastian pohjalle, lisää kikherneet ja kaada päälle kastike. Viimeistele kikherne-porkkanasalaatti korianterilla ja/tai mintulla.

Katso myös: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut kikherneet – näin teet niistä rapeita ja yhtä koukuttavia kuin chipsit ja popcornit

X