Reseptit

Kirjolohipyörykät

Kirjolohipyörykät saavat mehevyyttä massaan lisätystä perunasta. Nämä kalapullat valmistuvat vikkelästi myös arki-iltana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirjolohipyörykät

  • 500 g kirjolohifileetä
  • 2 kypsää perunaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2-1 tl (sitruuna)pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

Paistamiseen

  • öljyä tai voita

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio tai -annosfondi
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl (ruoka)kermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Jauha kala karkeaksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kalan joukkoon raastettu peruna, korppujauhot, muna, mausteet ja sitruunamehu. Pyöräytä massa sileäksi. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.

2. Pyörittele massasta kostutetuin käsin noin 12 kalapullaa. Paista pullat kahdessa erässä pannulla öljyssä tai voissa kohtalaisella lämmöllä.

3. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vesi. Lisää joukkoon kalaliemivalmiste. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä kerma. Kiehauta kastike ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa kirjolohipyörykät sitruunakastikkeen kera.

Vinkki! Voit myös paistaa kirjolohipyörykät pellillä 200-asteisessa uunissa. 

Katso myös: Kalapullat ja kirpeä kastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

X