
Kirsikka-ricottakakku
Kirsikka-ricottakakku on kuohkea ja ihanan mehevä - täydellinen kesäpäivän kakku! Tarjoa siltään tai kermavaahdon kera, nam!
Ainekset
Kirsikka-ricottakakku
- 250 g kirsikoita
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 250 g ricottajuustoa
- 2 dl oliiviöljyä
- 4 kananmunaa
- 2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
Viimeistelyyn
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Kirsikka-ricottakakku tehdään helposti näin:
1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
3. Lisää ricotta ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää sitten kananmunat yksitellen, sekoita taikina aina munien välillä tasaiseksi.
5. Lisää lopuksi sitruunoiden kuoriraaste ja mehu.
6. Kääntele taikinaan puolet kirsikoista.
7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23–24 cm).
8. Ripottele pinnalle loput kirsikat.
9. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen upo- tettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.
10. Jäähdytä kirsikka-ricottakakku, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria ja nauti.
Katso myös: Suklaa-kirsikkakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Kirsikkagalette
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous