Reseptit

Kirsikka-ricottakakku

Kirsikka-ricottakakku on kuohkea ja ihanan mehevä - täydellinen kesäpäivän kakku! Tarjoa siltään tai kermavaahdon kera, nam!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikka-ricottakakku

  • 250 g kirsikoita
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 250 g ricottajuustoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 2 sitruunan kuoriraaste ja mehu

Viimeistelyyn

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Kirsikka-ricottakakku tehdään helposti näin:

1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.

3. Lisää ricotta ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.

4. Lisää sitten kananmunat yksitellen, sekoita taikina aina munien välillä tasaiseksi.

5. Lisää lopuksi sitruunoiden kuoriraaste ja mehu.

6. Kääntele taikinaan puolet kirsikoista.

7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23–24 cm).

8. Ripottele pinnalle loput kirsikat.

9. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen upo- tettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.

10. Jäähdytä kirsikka-ricottakakku, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria ja nauti.

Katso myös: Suklaa-kirsikkakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Kirsikkagalette

X