Reseptit

Suklaa-kirsikkakakku

Suklaa-kirsikkakakku on muunnelma ihanasta Schwarzwaldin tortusta. Alkuperäisohjeen kirsikkaviina on tässä korvattu makealla viinillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 11/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Kostutus

  • 11/2 dl hedelmämehua (esim. omena- tai granaattiomenamehua)
  • 1/2 dl kirsikkalikööriä tai -viiniä (myös marjaliköörit käyvät)

Väliin ja pinnalle

  • 5 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 200 g huoneenlämpöistä vaniljatuorejuustoa
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 100 g rouhittua suklaata (tummaa tai vaaleaa)
  • valmiita marenkiruusukkeita tuoreita tai säilöttyjä kirsikoita (ei cocktailkirsikoita)

Valmistusohje

Leivo suklaakakkupohja jo päivää ennen kakun kokoamista. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä täyttämisestä.

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää kuivat aineet munaseokseen siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. (Voit myös paistaa kakkutaikinan kolmessa erässä. Ohuiden pohjien kypsennysaika on noin 15 minuuttia.) Anna jäähtyneen kakkupohjan/pohjien tekeytyä kelmuun käärittynä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

4. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehu-likööriliemellä. Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää juusto nokareina kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

5. Kokoa kakku levittämällä pohjien päälle ensin hilloa, sitten kermaseosta ja lopuksi suklaarouhetta. Päällystä kakku kermalla, ripottele päälle suklaata ja koristele kirsikoilla ja marengeilla. Anna kakun maustua ja kostua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Lisää ihania kakkuja kevään juhliin: 

Marja_mascarponekakku

Marja-mascarponekakku

marjainen smoothiekakku

Smoothiekakku

Marenkikakku_kinuskilla

Marenki-suklaa- kinuskikakku

 Kotiliesi.fi: Pastellinen pinjata-kakku
X