Reseptit

Kookospinaatti

Kookospinaatin maku on yllättävä ja monikerroksinen. Maun tasoittajaksi sopii keitetty riisi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookospinaatti

  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chiliä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/6 tl muskottia
  • 1 dl (paahdettuja) maapähkinöitä

Valmistusohje

Kookospinaatti valmistuu helposti näin:

1. Ryöppää pinaatti vähässä vedessä, valuta hyvin. Suikaloi sipuli, silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää chili ja pinaatti. Anna hautua hetki.

2. Lisää kookosmaito ja mausta ruoka. Kuumenna. Viimeistele kookospinaatti ripottelemalla sen pinnalle maapähkinöitä ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kookospinaatti
Kookospinaatti tuo tuulahduksen Afrikasta keittiöön. Värit ovat vahvoja ja maut lempeän mausteisia. © Jukka Pakarinen

Lue myös: Syvän vihreä parsakaali on terveellinen ja maukas – katso parhaat reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Pinaatti on monipuolinen terveysruoka – katso käyttövinkit ja herkulliset reseptit

X