7.6.2012

Korvapuustit

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 annos pullataikinaa

Täyte

100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 rkl kanelia

Valmistusohje

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinasta pois ilmakuplat.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat vuorotellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm).

3. Levitä kummallekin levylle puolet rasvasta, kanelista ja sokerista. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Jätä sauma pöytää vasten.

4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin 2 cm:n levyisiä ja leveämmältä 4– 5 cm.

5. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.

6. Kohota pullat pellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.

7. Voitele pullat munalla ja koristele halutessasi raesokerilla.

8. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.

9. Nosta valmiit pullat ritilän päälle jäähtymään ja peitä liinalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi