Kurkkukeitto intialaisittain
Kurkkukeitto saa Intialaisen twistin juustokuminasta, currysta ja korianterista.
Ainekset
- 1 kasvihuonekurkku (tai 2-3 avomaankurkkua)
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl intialaista currya
- ripaus kurkumaa
- 7 dl kasvislientä
- 3 dl jogurttia
- sitruunamehua
- hunajaa
- suolaa, pippuria
- minttua ja/tai korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa kurkku pitkittäin kahtia. Poista siemenet lusikalla kovertamalla, kuutioi kurkku. Silppua sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kuumenna vielä hetki. Kaada kattilaan kasvisliemi ja anna kiehua hetki. Lisää kurkut ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi jogurtti, älä enää keitä.
3. Mausta keitto makean kirpeäksi sitruunalla ja hunajalla. Tarkista keiton suolaisuus ja pyöräytä sekaan vielä vähän pippuria. Silppua pinnalle tuoreyrttejä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous