kurpitsa-suklaaleipä
Kurpitsa-suklaaleipä tekee syksyisistä viikonloppuaamuista täydellisiä.
Reseptit

Kurpitsa-suklaaleipä

Kurpitsa- suklaaleipä tekee viikonloppuaamuista täydellisiä. Tarjoile kanelisen tuorejuuston ja vadelmahillon kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa kananmunaa
  • 1,5-2 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
  • 1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kurpitsasose

  • 1 kg kuorittua kurpitsaa kuutioina
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Tee ensin kurpitsasose:

1. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.

2. Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.

3. Soseuta sauvasekoittimella.

4. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sosetta kannattaa tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa.

Kurpitsa-suklaaleipä:

1. Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Lisää kurpitsasose ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista 180-asteessa noin 45 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pintaa kopauttaa rystysillä, ja sisältä kuuluu ontto kumea ääni.

4. Jäähdytä ja kumoa leipä. Tarjoile kanelisokerilla maustetun tuorejuuston kera.

Kurpitsa mehevöittää leivonnaiset:

mausteiset kurpitsakakut

Mausteiset kurpitsakakut

kurpitsaleivokset

Kurpitsaleivokset

kurpitsasämpylät

Kurpitsasämpylät

Kotiliesi.fi: Kurpitsakakku

X