Reseptit

Kurpitsaleivokset

Näihin meheviin herkkuihin sujautetaan kurpitsaa sekä taikinaan että kuorrutteeseen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl raastettua kurpitsaa
  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 0.5 tl soodaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kermaa

Kuorrutus

  • 1 dl raastettua kurpitsaa
  • 30 g voita sulatettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria

koristeeksi

  • kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja raasta hienoksi.

2. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula, kurpitsaraaste, siirappi ja kerma. Kaada seos laakeaan vuokaan tai pienelle uunipellille ja paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle.

3. Sekoita kuorrutus, levitä se jäähtyneelle pohjalle ja anna jähmettyä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja koristele kurpitsaraasteella ja -siemenillä.

X