Kurpitsaleivokset
Näihin meheviin herkkuihin sujautetaan kurpitsaa sekä taikinaan että kuorrutteeseen.
Ainekset
- 2 dl raastettua kurpitsaa
- 200 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 0.5 tl soodaa
- 1 dl siirappia
- 1 dl kermaa
Kuorrutus
- 1 dl raastettua kurpitsaa
- 30 g voita sulatettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 dl tomusokeria
koristeeksi
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja raasta hienoksi.
2. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula, kurpitsaraaste, siirappi ja kerma. Kaada seos laakeaan vuokaan tai pienelle uunipellille ja paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle.
3. Sekoita kuorrutus, levitä se jäähtyneelle pohjalle ja anna jähmettyä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja koristele kurpitsaraasteella ja -siemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous