20.1.2016

Kvinoa-kasviskeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kvinoa-kasvskeitto on kevyttä ja helposti valmistuvaa syötävää.

Ainekset

1 dl punaista kvinoaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1/2 pientä fenkolia
1 porkkana
1 rkl öljyä
5 dl kasvislientä
100 g vihreitä pakastettuja papuja
2 dl paseerattua tomaattia
1/2–1 tl juustokuminaa
suolaa, mustapippuria

Lisäksi

parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi punasipuli. Poista fenkolista kova kanta ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Suikaloi myös porkkana.

3. Kuullota valkosipulia ja kasviksia hetki öljyssä. Lisää kasvisliemi ja keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. Lisää pavut, kvinoa ja paseerattu tomaatti. Mausta keitto juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Tarjoa parmesaaniraasteen kera.

Katso myös:

Lohi-kvinoasalaatti, Ruoka.fi
Mausteinen kasviskeitto, Ruoka.fi
Sakea papu-kaalikeitto, Kotiliesi.fi

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi