Reseptit

Lämmin pasta-kasvissalaatti

Lämmin pasta-kasvissalaatti on ruokaisa lounas.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g pastaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • tilkka öljyä
  • lisäksi:.
  • 2 punasipulia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • 4 paksua viipaletta sinihome- tai vuohenjuustoa
  • 1 rasia rucolaa tai puoli kerää jäävuorisalaattia
  • 1-2 rkl vaaleaa (balsami)viinietikkaa

Valmistusohje

Pane ensin kasvikset kypsymään ja keitä pasta sillä aikaa, kun ne ovat uunissa. Kuori punasipulit ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi. Paloittele kesäkurpitsa. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja valuta öljy joukkoon. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipannuun ja kypsennä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Nosta juustoviipaleet uunipannuun ja jatka kypsentämistä pari minuuttia, kunnes juusto alkaa sulaa.

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi mineraalisuolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tilkka öljyä. Valuta pasta.

Sekoita rucola tai suikaloitu jäävuorisalaatti pastan joukkoon ja nosta päälle paahdetut kasvikset sekä juusto. Valuta viinietikka joukkoon.

X