Lehtikaali-seesamisalaatti
Lehtikaali-seesamisalaatti saa herkullista makua seesamiöljystä. Saat salaatista astetta ruokaisamman, jos lisäät joukkoon keitettyä täysjyväriisiä tai kvinoaa. Tarjoa lehtikaalisalaatti kanan, kalan tai lihan kanssa tai sellaisenaan lisukesalaattina.
Ainekset
Lehtikaali-seesamisalaatti
- 200 g lehtikaalia
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 200 g retiisejä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Kastike
- 1/2 dl paahdettua seesamiöljyä
- 2 rkl limetinmehua
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
Lehtikaali-seesamisalaatti tehdään helposti näin:
1. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti ja suikaloi kaali. Suikaloi myös punasipuli ja porkkanat ja viipaloi retiisit.
2. Kääntele kaikki ainekset kulhossa sekaisin, ja ripsauta joukkoon hieman suolaa ja sokeria.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja sekoita kastike salaattiin.
4. Tarjoa lehtikaali-seesamisalaatti paistetun kanan, kalan tai lihan kanssa tai sellaisenaan lisukesalaattina.
Katso myös: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous