Reseptit

Lehtikaali-seesamisalaatti

Lehtikaali-seesamisalaatti saa herkullista makua seesamiöljystä. Saat salaatista astetta ruokaisamman, jos lisäät joukkoon keitettyä täysjyväriisiä tai kvinoaa. Tarjoa lehtikaalisalaatti kanan, kalan tai lihan kanssa tai sellaisenaan lisukesalaattina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaali-seesamisalaatti

  • 200 g lehtikaalia
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 200 g retiisejä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Kastike

  • 1/2 dl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Lehtikaali-seesamisalaatti tehdään helposti näin:

1. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti ja suikaloi kaali. Suikaloi myös punasipuli ja porkkanat ja viipaloi retiisit.

2. Kääntele kaikki ainekset kulhossa sekaisin, ja ripsauta joukkoon hieman suolaa ja sokeria.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja sekoita kastike salaattiin.

4. Tarjoa lehtikaali-seesamisalaatti paistetun kanan, kalan tai lihan kanssa tai sellaisenaan lisukesalaattina.

Katso myös: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti

X